Atentat în Olanda. Cine este atacatorul

FOTO: Poliția Utrecht
FOTO: Poliția Utrecht

Poliția din Utrecht caută un bărbat de 37 de ani, născut în Turcia. Poliția i-a avertizat pe oameni să se ferească de Gökman Tanis și să alerteze imediat autoritățile dacă îl văd. Oamenii legii au publicat și o poză cu acesta.

Primarul din Utrecht a anunțat că cel puțin trei persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite.

„Poliția și procurorii caută să vadă ce s-a întâmplat cu exactitate. Ce se știe acum este că a fost un atac armat asupra unor oameni care stăteau într-un tramvai în Utrecht, că au fost răniți și posibil mai mulți morți”, a spus Rutte.

Atacul a avut loc în zona Oktoberplein. Poliția a fost alertată la ora locală 10:45, potrivit unui anunț făcut de oamenii legii pe Twitter. Zona stației de tramvai este izolată, iar accesul în zonă este blocat.

Șeful unității contraterorismului a spus că au fost trase focuri de armă în mai multe zone din Utrecht.

În Utrecht au fost focuri de armă în mai multe locuri”, a spus Pieter-Jaap Aalbersberg, șeful Agenției olandeze de antitero în cadrul unei conferințede presă. „Multe lucruri nu sunt clare în acest moment și autoritățile locale lucrează pentru a stabili faptele”, a mai declarat acesta, care a refuzat să comenteze numărul răniților și starea acestora.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.