Atac armat într-o biserică din Hamburg

Mai mult persoane au fost ucise sau grav rănite într-o clădire a cultului religios Martorii lui Iehova, din orașul german Hamburg. Deocamdată, poliția nu a comunicat un bilanț oficial al victimelor, dar presa transmite, pe surse, că ar fi vorba de șapte morți și opt răniți.

Agresorul s-ar fi sinucis după ce a comis atacul. O primă ipoteză a anchetatorilor ar fi că atacatorul ar fi avut probleme psihice.

Atactul a avut loc în jurul orei 21:00 într-o încăpere denumită Sala Regatului, situată în nordul portului Hamburg. În clădire ar fi fost câteva zeci de persoane, însă deocamdată nu se știe cu exactitate dacă participau la o slujbă religioasă sau era vorba de o întreunire comunitară. Martorii vorbesc de patru serii de împușcături.

Poliţia a primit mai multe apeluri de la vecini şi a intervenit imediat. Poliţiştii nu au tras niciun foc de armă, însă, în timp ce îi ajutau pe răniţi, au auzit o ultimă împuşcătură.

„Nu avem vreun indiciu că făptaşul ar fi fugit ci, mai degrabă, avem indicii că făptaşul se află încă în incintă şi probabil este unul din cei decedaţi”, a spus un polițist.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.