Ar putea rămâne o singură companie aeriană low-cost europeană. Ce s-ar putea întâmpla cu WizzAir și EasyJet

FOTO: Leo_65/Pixabay.com
FOTO: Leo_65/Pixabay.com

Reprezentanți ai companiei aeriane irlandeze Ryanair au transmis că, potrivit unor analize pe care le-au făcut, ar putea rămâne singurul transportator low-cost din Europa. Mai exact, directorul general al companiei, Michael O`Leary, citat de Reuters, spune că va exista un decalaj din ce în ce mai mare în materie de costuri, iar concurenții de la easyJet și WizzAir ar putea fi ținte pentru eventuale preluări sau fuziuni.

„În mod inevitabil, Europa se îndreaptă spre un rezultat similar cu cel din America de Nord, unde sunt trei transportatori foarte mari, cu costuri ridicate, şi un transportator low-cost important”, a declarat Michael O’Leary.

De partea cealaltă, directorul general al WizzAir, Jozsef Varadi, a declarat de mai multe ori că baza de costuri a companiei pe care o conduce este comparabilă cu a concurenților de la Ryanair. De asemenea, săptămâna trecută a spus că WizzAir nu este ținta unei preluări.

Însă O’Leary crede în continuare că atât easyJet cât și WizzAir „vor fi candidaţi pentru fuziuni&achiziţii peste câţiva ani pentru că sunt blocaţi într-o zonă în care au tarife medii, costuri medii şi nu pot să concureze cu noi la capitolul costuri sau preţuri”.

Într-o întâlnire cu analiștii, după ce Ryanair a publicat rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an, directorul companiei aeriene irlandeze i-a lăudat pe cei de la easyJet că au reușit să construiască o „fortăreață” pe aeroporturi scumpe precum Gatwick (Londra), Charles de Gaulle (Paris), Geneva sau Zurich.

În același timp, a adăugat că Ryanair i-a forțat să se retragă de pe piețe precum cele din Italia sau Portugalia.

În ceea ce priveşte Wizz, Michael O’Leary a spus că această companie a făcut progrese cu extinderea sa în Orientul Mijlociu dar cu toate acestea se retrage în faţa expansiunii Ryanair în unele regiuni din Europa Centrală şi de Est, principala regiune de operaţiuni a Wizz.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.