A murit consilierul local USR George Vasiliu. Avea doar 25 de ani

George Vasiliu
George Vasiliu. Foto: Străzi pentru oameni

George Vasiliu, arhitect și consilier local din partea USR în Consiliul Local București Sector 2, a murit de cancer gastric la vârsta de 25 de ani.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de familia și de prietenii săi.

George Vasiliu absolvise Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și inițiase „Străzi pentru oameni”, un proiect de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

În anul 2020 a candidat din partea USR pentru un post de consilier în Consiliul Local București Sector 2.

„Am intrat în politică pentru că am văzut cum este condus Bucureștiul și nu pot tolera o administrație profund coruptă și incompetentă să ia decizii pentru mine. Așa că am ales să candidez în baza unui program care poate să fie realizat în 4 ani de mandat: sensuri unice pentru eficientizarea traficului și crearea locurilor de parcare și reabilitarea spațiilor verzi existente.

Sunt cel mai tânăr candidat din Municipiul București și cred că schimbarea sistemului din interior e singura variantă reală pentru a îmbunătăți lucrurile în Capitală”, spunea George Vasiliu în 2020, pe când avea 23 de ani.

Primarul Radu Mihaiu de la Sectorul 2 a anunțat și el că George Vasiliu s-a stins din viață.

„George Vasiliu nu mai e. Un tanar de 25 de ani s-a stins în lupta cu o boala teribilă. Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună. George Vasiliu s-a stins.

Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile ca străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte. Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor. Să știi însă că ideile tale nu s-au stins. Credința ta nu s-a dus. Le vom duce noi, cu tot ce putem, mai departe. Drum lin, George!”, a scris Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Digi FM, George Vasiliu fusese diagnosticat cu cancer gastric la 23 de ani. În octombrie 2022 plecase în SUA pentru a lua parte la un studiu clinic, însă tratamentul nu l-a ajutat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.