TOP 10 destinații turistice din Europa de Est

Riga, Letonia FOTO: Makalu/Pixabay.com
Riga, Letonia FOTO: Makalu/Pixabay.com

Dacă doriți să vizitați vecinii României în acest an, avem câteva recomandări pentru dumneavoastră. Mai jos găsiți cele mai interesante 10 destinații turistice din Europa de Est:

Tot mai mulți români încep să își diversifice planurile de vacanță și, cum țările din Vestul Europei sunt tot mai scumpe și mai aglomerate, se reorientează către partea răsăriteană a Bătrânului Continent.

Iată 10 dintre cele mai interesante destinații turistice din Europa de Est pentru călătoriile din acest an.

Top 10 destinații turistice în Europa de Est

1. Tallinn, Estonia

Capitala Estoniei oferă un amestec de arhitectură medievală și construcții moderne. Are unele dintre cele mai bine conservate clădiri vechi din Europa, ridicate în diferite perioade istorice, sub stăpânirea suedezilor, danezilor, germanilor sau rușilor.

Dacă în urmă cu nici 30 de ani orașul făcea parte din Uniunea Sovietică, Tallinn pare să-și fi regăsit culoarea și viața, fiind înțesat cu hoteluri, magazine, baruri și cafenele colorate.

2. Riga, Letonia

Rămânem în țările baltice și pentru cea de-a doua recomandare de destinații turistice în Europa de Est.

Capitala Letoniei este un loc foarte liniștit, care dispune de numeroase clădiri spectaculoase în stilul arhitectonic Art Nouveau. Este un oraș cu o viață de noapte foarte agitată, iar centrul vechi face parte din patrimoniul Unesco.

Dacă vreți să ieșiți din oraș, aveți la dispoziție peste 30 de kilometri de plaje splendide la Jurmala, la doar câteva zeci de minute de mers cu trenul sau mașina. Dacă vreți să vă bucurați de sezonul estival, însă, alegeți lunile iulie și august.

3. Lacul Bled, Slovenia

Unul dintre cele mai pitorești locuri din Estul Europei, azuriul lac Bled oferă o oază de relaxare și chiar un splendid loc de scăladat până la începutul toamnei.

Este o zonă foarte liniștită, iar micuța insulă din mijlocul lacului este un obiectiv care nu trebuie ratat.

4. Moscova, Rusia

Piața Roșie, Kremlinul și Mausoleul Lenin sunt trei mari obiective turistice foarte importante ale Capitalei Rusiei. Metropola cu 10 milioane de locuitori este o oază de cultură, dar și un important centru religios.

De asemenea, în acest an, Moscova va găzdui numeroase meciuri la Cupa Mondială de fotbal.

5. Mostar și Sarajevo, Bosnia și Herțegovina

Aceste două frumoase orașe din Bosnia sunt legate de o splendidă cale ferată – una dintre cele mai frumoase din Europa. Mai mult, un bilet de tren este extrem de ieftin.

Râul Neretva, care se scurge pe sub emblematicul pod otoman din Mostar, este o atracție turistică în sine, peisajul rivalizând cu orice frumusețe a naturii din Elveția sau Norvegia.

6. Munții Tatra, Slovacia și Polonia

Cele mai înalte vârfuri din Munții Carpați se găsesc la granița dintre Slovacia și Polonia. Este o rezervație naturală protejată care conține peste 100 de lacuri situate la mare înălțime, dar și numeroase cascade spectaculoase.

Munții Tatra sunt un loc perfect pentru drumeții și excursii, având o frumusețe naturală care taie respirația. În păduri trăiesc numeroase specii de animale sălbatice, în timp ce la poalele versanților se găsesc numeroase cabane comode.

7. Praga, Republica Cehă

Cu toate că este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, Praga rămâne și unul dintre cele mai romantice orașe din Estul Europei.

Dacă vreți să vă bucurați de plimbări calme pe străduțele acestui splendid oraș, alegeți în special districtul Mala Strana. Aici vă puteți bucura de un stil boem de viață, dar și de o arhitectură uluitoare, care a scăpat aproape nevătămată în urma conflictelor armate din secolul trecut.

8. Golful Kotor, Muntenegru

O altă destinație pe care o recomandăm cu căldură este golful Kotor, unde vă puteți desfăta cu un peisaj natural uluitor, dar și cu o arhitectură cu influențe venețiene.

Orașul este înconjurat de ziduri, iar străzile de piatră cubică, bisericile și muzeele locale nu vă vor dezamăgi. Vă puteți plimba cu șalupa până pe o insulă aflată în apropiere, care oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din Europa de Est.

9. Cracovia, Polonia

Spre deosebire de capitala Varșovia – bombardată sever în al Doilea Război Mondial – Cracovia a scăpat aproape neatinsă. Este un oraș traversat de tramvaie vechi, iar centrul orașului – unde puteți petrece fără să vă plictisiți cel puțin un weekend – este plin de clădiri medievale.

În Cracovia se găsește cea mai mare piață medievală a Europei – Rynek Glowny -, dar și cea mai de preț operă de artă din Polonia – ”Dama cu hermină”, de Leonardo da Vinci.

10. Budapesta, Ungaria

Pentru cei care iubesc Dunărea, capitala Ungariei se va dovedi a fi locul perfect pentru un sejur. Fluviul traversează acest frumos oraș, iar pe malurile sale puteți savura – fără să vă fie frică de amenzi din partea poliției – un pahar de vin alături de persoana iubită.

Tot la Budapesta găsiți numeroase băi de înaltă calitate, mâncare bună și prețuri comparabile cu cele din România.