Uzina Dacia se închide din cauza coronavirusului. Angajații, trimiși acasă

dacia
FOTO: Dacia

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, va opri începând de joi, 19 martie, producţia la uzina de la Mioveni, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de coronavirus, anunță postul de televiziune Digi 24.

Concret, uzina Dacia își va înceta activitatea de joi de la ora 12 până pe data de 5 aprilie.

13.500 din cei 14.000 de angajați vor intra în șomaj tehnic. În această perioadă, conform contractului colectiv de muncă, angajaţii vor primi 85% din salarii.

La Dacia nu există niciun caz de coronavirus, însă există angajaţi care au luat contact cu oameni din zone cu probleme şi care acum stau izolaţi la domiciliu, a declarat Ion Iordache, reprezentant al sindicatului de la Automobile Dacia.

Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a oprit producția și la alte uzine din Europa.

Ieri, și compania Ford Craiova a anunțat că își suspendă temporar activitatea. Toți cei 6.000 de angajați ai Ford Craiova vor fi trimiși în șomaj tehnic începând din 19 martie și până pe 5 aprilie.

În acest interval, angajații vor primi 78% din salariu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.