Țara cu cele mai ieftine bilete de avion. Din România costă 15 euro o călătorie

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Aeroportul Internațional din Tirana este saturat de călători care vin și pleacă. În prima parte a anului 2024 este aeroportul cu cea mai rapidă creștere din Europa, cu peste 200% față de 2019, certifică Aci Europe.

Motivul principal constă în lupta fără precedent dintre Ryanair și Wizz Air pentru tarife atât de mici încât Albania devine țara cu cele mai ieftine bilete de avion din lume, anunță Corriere della Sera.

În cele douăsprezece luni ale acestui an, potrivit datelor furnizate pentru Corriere de către platforma specializată Cirium, trei din patru locuri puse în vânzare pe zborurile spre și dinspre țara balcanică sunt în mâinile celor două companii aeriene europene ultra low-cost: Wizz Air zboară din aprilie 2017, Ryanair doar din 31 octombrie 2023.

Un zbor dus-întors între Bergamo și Tirana (15-20 mai) costă cu Wizz Air 59,98 euro, iar cu Ryanair 25,98 euro. Taxele sunt incluse.

Călătoria cu irlandezii pe o mie de kilometri (dus-întors) costă puțin mai mult decât biletul de autocar necesar pentru a ajunge la aeroportul din Bergamo de la Gara Centrală din Milano (48 de kilometri).

Dinspre București, prețul este chiar mai mic. Un zbor București – Tirana costă de la 15 euro cu RyanAir.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.