Se construiește un nou drum de mare viteză. Șoseaua cu patru benzi se va lega de A1

autostrada A1
Foto: Țetcu Mircea Rareș / Wikipedia.org

O șosea de mare viteză, cu patru benzi, care se va lega de A1, urmează să se construiască. Traseul are o lungime de 14 kilometri, va porni de la nodul rutier Corbii Mari, din județul Dâmbovița, de pe A1 și va include o secțiune de 2,4 kilometri suprapusă DJ 711A.

Restul de 11,6 kilometri vor fi construiți de la zero, traversând drumurile județene ce leagă Potlogi de Zidurile și Pitaru de Odobești. Intersecția cu DN 7 va fi realizată în zona Centrului Tehnic Renault din Titu.

Etapa administrativă pentru proiectul de extindere la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște a fost încheiată, așa că lucrările pot începe în cel mai scurt timp. Este un proiect vital pentru județul Dâmbovița, în valoare de un miliard de lei.

Modernizarea DN 71, sectorul cuprins între Bâldana și Târgoviște, prin lărgirea la 4 benzi de circulație, are o lungime de 44,13 km include și construirea sau modernizarea a 4 poduri și a unui pasaj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.