Răsturnare de situație la Consiliul General al Primăriei București. Încă o înfrângere pentru USR

partide politice sigle
Sursa: Facebook

Cel mai bun rezultat la alegerile pentru Consilul General al Primăriei Municipiului București pare să fi fost obținut, până la urmă, de PSD, nu de Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei), așa cum declara aseara Cătălin Drulă, preșdintele USR, și cum arăta exit-poll-ul CURS-Avangarde.

Astfel, după numărarea voturilor din 1.021 de secţii din cele 1.289 din București, PSD a obținut 27%, Alianţa Dreapta Unită 26,55%, iar PNL 12,41%, transmite agerpres.ro, citat de G4Media.ro. PUSL are 10,11%, AUR – 8,22%, REPER – 6,98%, SOS România – 4,21%, PER – 2,65%, iar Alternativa Dreaptă – 1,86.

Aseară, exit-poll-ul CURS-Avanvarde arăta că Alianța Dreapta Unită a obținut 30%, iar PSD 28%. Mai mult, președintele USR, Cătălin Drulă, declara că, conform datelor propriii, alianța formată din USR+PMP+Forța Dreptei ar urma să ajungă la 35%. În exit-poll, PNL era cotat cu 12%, iar AUR cu 10%.

În urmă cu puțin timp, președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că va organiza alegeri pentru votarea unui nou președinte al partidului, și că el nu va participa.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.