O țară preferată pentru vacanțe interzice intrarea israelienilor pe teritoriul său

insulele maldive
Foto: romaneau / pixabay.com

Statul Maldive a anunțat că le va interzice deținătorilor de pașapoarte israeliene să intre în țară, în contextul războiului împotriva Hamas din Gaza, relatează CNN.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lume.

Biroul prezidențial al națiunii insulare din Oceanul Indian, cunoscut pentru stațiunile sale luxoase, apa turcoaz și plajele cu nisip alb, a făcut anunțul într-un comunicat de presă duminică. Președintele Insulelor Maldive, Mohamed Muizzu, a hotărât să impună interdicția în urma unei recomandări din partea cabinetului, se arată în comunicat.

Legile țării vor fi schimbate, iar un subcomitet al cabinetului va fi înființat pentru a supraveghea modificările, a transmis biroul președintelui.

Președintele a mai anunțat că numește un trimis special pentru a evalua nevoile palestinienilor și va înființa o strângere de fonduri pentru „a ajuta frații și surorile noastre din Palestina”. Muizzu va organiza, de asemenea, un miting la nivel național sub sloganul „Falastheenaa Eku Dhivehin”, care se traduce prin „Maldivieni în solidaritate cu Palestina”.

Vestea vine la doar câteva zile după ce președintele a condamnat un atac aerian israelian asupra unei tabere de refugiați din Rafah, care a ucis cel puțin 45 de palestinieni și a rănit peste 200.

„Împreună cu guvernul și poporul din Maldive, fac un apel pentru o încetare imediată a focului, încetarea violenței și accesul umanitar nestingherit”, a postat președintele pe rețeaua X săptămâna trecută.

În urma interdicției, Ministerul Afacerilor Externe israelian le-a recomandat israelienilor să evite călătoriile în arhipelag, iar celor care sunt acum în Maldive le-a recomandat să ia în considerare plecarea, deoarece autorităților le va fi greu să îi ajute în caz de pericol.

Ne găsești și pe Threads.

Foto: romaneau / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.