Una dintre cele mai mari companii de turism din Europa a cerut intrarea în insolvență

turism călător
Foto: canva.com / pixabay.com

FTI Group, una dintre cele mai mari companii de turism din Europa, a cerut intrarea în insolvență, relatează Euronews.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Operatorul de turism din München, Germania, se confruntă cu o serie de probleme, inclusiv cu un număr redus de rezervări.

„După un proces îndelungat și complex, în aprilie 2024 a fost anunțată intrarea [în afacere – n.r.] a unui consorțiu de investitori. Cu toate acestea, cifrele privind rezervările au fost cu mult sub așteptări.

În plus, numeroși furnizori au insistat asupra plății în avans. Ca urmare, a existat o nevoie crescută de lichiditate, care nu a mai putut fi satisfăcută. Depunerea cererii de insolvență a devenit așadar necesară din motive legale.

Sprijinirea călătorilor afectați de consecințele insolvenței este acum o prioritate de vârf pentru Grupul FTI. În prezent lucrăm din greu pentru a ne asigura că călătoriile care au început deja pot fi finalizate conform planificării. Cel mai probabil, călătoriile care nu au început încă nu vor mai fi posibile de marți, 4 iunie 2024, sau vor fi doar parțial posibile”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

Este posibil ca mii de călători să fie afectați, deoarece un număr de pachete de vacanță vor fi anulate sau întrerupte.

În plus, au fost create un site web și o linie telefonică pentru a sprijini clienții, a răspunde la întrebări și a oferi rambursări cât mai ușor și eficient posibil.

Pentru călătorii blocați în țări străine, Ministerul german de Externe a extins sprijinul, spunând că va ajuta la repatrierea turiștilor și va acorda sprijin consular, dacă va fi nevoie.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Foto: canva.com / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.