Autoritatea pentru Protecția Consumatorului face angajări. Sute de posturi sunt disponibile

supermarket
Foto: Yuya Tamai (Flickr)

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va avea 320 de posturi noi, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern ieri, 18 mai, numărul total de posturi al ANPC va fi suplimentat la 940, exclusiv demnitarii. Din numărul total de posturi nou aprobat, 397 vor fi alocate pentru aparatul central al Autorității, iar restul de 543 sunt prevăzute pentru structurile teritoriale.

Creșterea numărului de angajați a fost necesar astfel încât aceștia să asigure îndeplinirea atribuțiilor suplimentare care revin ANPC cu privire la:

– contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile
– contractele de credit pentru consumatori
– procedura insolvenței persoanelor fizice
– soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți

Pe lângă această suplimentare de posturi, actul normativ aprobat de Guvern prevede înființarea în cadrul ANPC a unei Direcții pentru insolvență persoane fizice, în contextul în care procedura insolvenței persoanelor fizice reprezintă o noutate pentru sistemul juridic și administrativ din România.

Ocuparea posturilor suplimentare se va realiza treptat, cu respectarea procedurilor și termenelor reglementate de legislația aplicabilă personalului bugetar și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.