Povestea băiatului de la țară care a învățat singur informatica și a ajuns olimpic internațional

Alexandru Tălnaci. Foto: Captură Digi24

Alexandru Tălnaci are 14 ani, dar are deja o poveste de viață extraordinară, mai ales după ce a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Pentru performanța sa, Alexandru a primit titul de cetățean de onoare al comunei Radovanu, din județul Călărași. Este o distincție pe care o merită cu prisosință, având în vedere că a învățat informatica singur, fără profesor, iar până acum a inventat și două aplicații utile în sistemul medical din România.

Cu una dintre aceste aplicații – care se activează în cadrul unui incendiu în spital – Alexandru a obţinut în martie 2018 locul I la concursul internațional de idei și aplicații software dedicat studenţilor de la Universitatea Politehnica Bucureşti, scrie Digi24.

Cetățean de onoare la 14 ani

”Cred că Alexandru poate fi un exemplu pentru elevii din Radovanu şi nu numai. A avut un titlu la nivel naţional şi locul 2 la nivel mondial şi poate fi un model pentru toţi copiii care aud de el”, a spus Vasilica Dobrescu, primarul comunei Radovanu.

Alexandru Tălnaci se pregătește acum de primul an de liceu, în această vară el susținând examenul de Evaluare Națională.