Potopul din Capitală. 100 de străzi inundate, 70 de mașini distruse, 60 de copaci doborâți

inundații bucurești
Foto: Captură video Anatolie Paladi / Facebook

A fost cod roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină în noaptea trecută în București. A fost emis și un mesaj RoAlert în jurul orei 23:30.

Zeci de copaci au fost doborâți de vânt, iar multe străzi au fost inundate în urma ploii torențiale care a durat în jur de o oră. Codul roșu emis de ANM a fost valabil în intervalul 13 iunie ora 23:20 – 14 iunie ora 00:30. În foarte multe zone din oraș, canalizarea nu a mai făcut față, iar străzile s-au transformat în lacuri.

A căzut grindină de mari dimensiuni, iar vântul a bătut chiar și cu 70-90 km/h. Au fost și descărcări electrice și averse torențiale care au totalizat 30….40 litri/mp.

În intersecția Șincai-Motru din cartierul Tineretului, de pildă, apa avea în jur de 20 de cm adâncime, iar mașinile înaintau cu dificultate.

ISU București-Ilfov a anunțat că au fost inundate peste 100 de străzi și 200 de locuințe, relatează postul de televiziune Digi 24. De asemenea, 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate au fost doborâți de vânt, iar 70 de mașini au fost distruse.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.