Încep lucrările la prima magistrală de metrou din afara Bucureștiului

Metroul din Cluj-Napoca
Metroul din Cluj-Napoca

Lucrările la prima linie de metrou din afara Capitalei au demarat, miercuri, la Cluj-Napoca, proiectul de 2 miliarde de euro urmând să fie construit de asocierea Gulermak – Alstom – Arcada. 

Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul pentru metroul din Cluj-Napoca cu o ofertă de 9 miliarde de lei (10,78 miliarde de lei, cu TVA).

Contractul pentru Magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR.

Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat (10,04 miliarde lei), fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local (41 milioane de lei).

Lucrările vor avea are o durată de execuţie de 8 ani. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că linia de metrou va deveni complet funcțională în 2031.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.