Se schimbă Master Planul. Noile autostrăzi construite de România pe hârtie

Master Planul pe Transport și Strategia de Implementare, care stabilește proiectele de infrastructură prioritare în România în următorii ani, a fost modificat și va fi retransmis Comisiei Europene.

Potrivit jurnaliștilor de la Hotnews.ro, proiectele rutiere au fost reanalizate și s-a ținut cont de observațiile oficialilor europene astfel încât să fie obținute și fonduri UE.

Astfel, potrivit surselor Hotnews.ro, prioritate în următorii ani vor avea prioritate autostrăzile Sibiu – Pitești, apoi Bacău – Pașcani, Sibiu – Brașov, Brașov – Ploiești, Pitești – Craiova, Târgu Neamț – Pașcani – Iași și Borș – Suplacu de Barcău – Nădăselu.

De asemenea, în același document mai sunt cuprinse drumurile expres Ploiești – Buzău – Bacău.

Pentru toate aceste investiții cuprins în Master Plan ar fi nevoie de un buget de 12,6 miliarde de euro. Aproximativ 4,8 miliarde de euro ar putea veni din fonduri europene.

La începutul lunii, cei doi producători auto importanți din România, Dacia Pitești și Ford Craiova, au criticat rețeaua rutieră, feroviară și navală.

Autostrada Pitești-Sibiu a devenit prioritate „0” pentru că ar ajuta atât Renault – Dacia cât și Ford.

„Cred că până în 2020 ne vom descurca, dar dacă nici după 2020 nu e gata secțiunea, cred că trebuie sa luăm unele decizii. Nimeni la Renault-Nissan nu va înțelege după 2020 cum de nu există un sistem minim de autostrăzi în România. Dacă Sibiu-Piteşti nu e gata până atunci, va trebui să luăm decizii importante”, a declarat directorul general Dacia, Nicolas Maure.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a trimis un comunicat în care spune că autostrada Sibiu-Pitești este prioritară și va fi construită până în 2020.

Autostrada are o lungime de 120 km din care 20 de km sunt în zona de munte. Proiectul este evaluat la 1,6 miliarde euro (fără TVA) iar execuția lucrărilor este prevăzută în perioada 2017-2020.

FOTO: HOTNEWS.RO

image-2015-04-9-19879634-0-harta-autostrazi-drumuri-expres-prioritare-pana-2020