6 secrete pe care trebuie să le știi înainte să cumperi o drujbă

Vremea este din în ce mai imprevizibilă. Cel mai recent exemplu este reprezentat de ninsoarea care a căzut săptămâna trecută. Probleme au apărut nu doar din cauza zăpezii, ci și pentru că s-au rupt mulți copaci și mai multe garduri au fost puse la pământ. O drujbă ar fi rezolvat imediat toate aceste probleme.

Trebuie să ținem cont de faptul că vin furtunile de vară, în timpul cărora cedează destul de multe crengi ale copacilor. Puteți preveni căderea acestora curățându-le cu o drujbă.

De asemenea, pe principiul „un om gospodar își face vara sanie și iarna care”, în anotimpul cald trebuie să pregătiți și lemnele pentru sezonul rece. Puteți economisi foarte mult timp și energie tot cu ajutorul unei drujbe.

Iar un adevărat gospodar începe din această perioadă să caute un ghid pentru construirea gardului și îl face singur. Iar o drujbă este, și în această operațiune, de foarte mare ajutor.

Atunci când alegeți o drujbă trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante. În primul rând, trebuie să vă gândiți ce variantă de alimentare e mai bună pentru dumneavoastră. Sunt drujbe care funcționează pe bază de acumulatori, care se încarcă la priză și cele clasice, pe benzină.

O drujbă pe benzină are avantajul că este mult mai practică. În primul rând, acestea îți oferă o mobilitate mai mare. Mai exact, nu trebuie să ai mereu în apropiere o priză și nu mai aștepți până se încarcă, în cazul în care nu ai acumulatori de rezervă.

Apoi, un alt factor importat în alegerea unei drujbe este puterea. Dacă vreți să cumpărați una pentru gospodărie alegeți una cu o capacitate între 30 și 45 de centimetri cubi. E o putere de ajuns de mare încât să vă ajute să tăiați cu ușurință lemnele pentru iarnă sau să curățați copacii.

De asemenea, în ceea ce privește rezervorul, dacă drujba pe care o alegeți are unul cu o capacitate de 300 de mililitri, vă oferă o autonomie de ajuns de mare pentru a face mai multe operațiuni în gospodărie.

Uitați-vă cu atenție și la calitatea lanțului drujbei. Aceste trebuie să fie din oțel de calitate și verificați să fie oferite de același producător.

Foarte important este și echipamentul de protecție. Cumpărați-vă pantaloni speciali, rezistenți la tăieri, cască și ochelari, mănuși pentru prindere fermă și bocanci de protecție.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.