Cele mai mici rase de pisici din lume, puțin cunoscute publicului larg

pisici
Rase mici de pisici Foto: Pinterest

Așa cum oamenii se decid greu atunci când își cumpără un câine, la fel se întâmplă și în cazul unei pisici, deoarece sunt multe posibilități din care pot alege.

De la pisici care nu provoacă alergie și mâncărimi aproape deloc, din rasa Allerca și până la cele bengaleze care semanănă cu niște leoparzi în miniatură, există și oameni care își doresc o felină cât mai mică și mai drăgălașă.

Dacă pisici ca British Shorthair cresc repede, există câteva rase care își păstrează talia unui pisoi toată viața, mai ales spre bucuria copiilor care au un asemenea animal de companie în casă.

Pisicile mici reușesc să îi cucerească pe toți cei care intră în contact cu ele datorită drăgălășeniei lor.
Munchkin este cea mai cunoscută rasă de pisică mică și a fost dezvoltată în timp, pe baza unei mutații genetice naturale care este responsabilă pentru scurtarea oaselor picioarelor.

Pisică Munchkin la 7 luni Foto: Wikipedia.org
Pisică Munchkin la 7 luni Foto: Wikipedia.org

Istoria acestei pisici este relativ recentă. În 1940, un medic veterinar din Marea Britanie a descris pentru prima oară această pisică, iar în 1953 a putut fi văzută și în Stalingrad. În 1983, ea a fost redescoperită în Louisiana, iar din ea se trag toate pisicile Munchkin de astăzi. În 2014, Lilieput, o pisică din această rasă a fost numită de Cartea Recordurilor drept cea mai scundă pisică din lume. Ea are doar 13.34 cm înălțime.

Pisicile din rasa Munchkin au un stil aparte de a sta și se sprijină doar în fund, iar din această cauză a primit numele „Felina Cangur din Stalingrad”. Pentru cei care vor să cumpere un asemenea exemplar, trebuie să se înarmeze cu multă voie bună, deoarece aceste pisicuțe sunt foarte iubitoare și jucăușe.

Bambino este o altă rasă de pisici preferată de către cei care iubesc felinele de talie foarte mică. Obținută prin încrucișarea raselor Munchkin și pisica Sfinx, Bambino este singura rasă de pisici de talie mică și fără blană.

Primii pisoi din această rasă au fost înregistrați în 2005, ca un experiment de încrucișare între rase și a fost foarte bine primit de către iubitorii de pisici.

Bambino are pielea albă sau roz, iar din această cauză, este ceva mai sensibilă decât o pisică obișnuită și are nevoie de băi regulate, dar și de protecție la schimbările de temperatură, informează Wikipedia.org.

Pisici din rasa Singapura Foto: Wikipedia
Pisici din rasa Singapura Foto: Wikipedia

Singapura este o rasă de pisici care i-a cucerit pe iubitorii de animale din toată lumea. Femelele au o greutate de până la 5 kilograme, în timp ce masculii pot cântări ușor peste 6 kilograme. Au ochii migdalați și foarte mari.

Pisicile din rasa Singapura au o istorie de aproximativ 40 de ani și au fost importate în Statele Unite din Singapore.

Cele mai mari probleme cu care această rasă se confruntă sunt la naștere, așa că de multe ori femelele au nevoie de vizită la medicul veterinar și de o operație de cezariană.

Genetta este o pisicuță obținută din rasele Munchkin, Savannah și Bengal și a fost creată pentru a semăna cât mai mult cu mamiferul african Genet, care arată mai mult ca un dihor decât ca o pisică domestică.

Caracteristicile sale principale sunt dungile exotice de pe blana de lungime scurtă și medie, dar și picioarele scurte și corpul ușor alungit, care seamănă cu o nevăstuică.

Primele pisici Genetta s-au născut pe 13 decembrie 2006 și erau 50% Bengal. Încrucișarea dintre rase pentru a obține o Benetta cât mai sănătoasă și care să se adapteze cât mai bine în familii va continua și în următorii ani.

Skookum este o pisică de talie mică și singura care are o blană cârlionțată. Se deosebește de celelalte pisicuțe de talie mică datorită asemănării cu un câine de talie mică, mai ales că se înțelege foarte bine cu alte animale, dar și cu copiii.

Skookum are picioarele scurte și are o istorie recentă, fiind încă în faza de încrucișare între rasele Munchkin și LaPerm.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.