Rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești. Afișarea notelor pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 ploiești
Foto: Răzvan Socol (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe evaluare.edu.ro.

Peste 144.000 de elevi au susținut Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Luni, 19 iunie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română, miercuri la Matematică, iar joi la Limba Maternă.

La proba de Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut și să explice rolul cratimei sau modul prin care s-au format anumite cuvinte.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”. Pornind de la acesta, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. Ultimul subiect a constat în descrierea (în maximum 300 de cuvinte) a unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești – Afișarea notelor pe edu.ro

În ceea ce privește proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017, elevii au primit la primul subiecte operaţii simplă și exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

Și cel de-al treilea subiect a fost unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Ploiești pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești, elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestație numai azi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiilor vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești – Notarea lucrărilor

Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații”.

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Potrivit legii, candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești – Repartizarea computerizată la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Ploiești, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

Media notelor obţinute la Evaluarea Națională 2017 constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul școlar 2017-2018. Astfel,media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.