Au început alegerile în USR. Doi candidați s-au retras

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Luni și marți are loc primul tur al alegerilor pentru șefia USR. Președintele va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online. Au fost validate șase candidaturi, după ce Cătălin Drulă a decis să se retragă din funcție, în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale și europarlamentare, din 9 iunie.

Doi dintre candidații la președinția USR, Vasile Dincă și Luiza Oancea, și-au retras candidaturile înainte de începerea votului pentru primul tur. Astfel, în cursa pentru a-l înlocui pe Cătălin Drulă rămân: Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile-Gabriel Filip.

În 24 şi 25 iunie are loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres.

Trei tabere din USR vor concura pentru Biroul Naţional, forul colectiv de conducere al partidului.

Pe lista Elenei Lasconi pentru Biroul Naţional vor candida nume ca Lucian Stanciu-Viziteu, Claudiu Năsui, Cristina Prună şi Radu Mihaiu.

Gruparea rivală reuneşte lideri influenţi în partid, ca Vlad Voiculescu, Dominic Fritz, Clotilde Armand şi, posibil, Allen Coliban.

Fostul primar al Braşovului are de ales între a merge cu o listă proprie sau a candida alături de Vlad Voiculescu.

A treia tabără este grupată în jurul lui Cristian Seidler şi reuneşte foşti apropiați ai lui Nicușor Dan. De asemenea, Ionuţ Moşteanu va candida pentru un loc în BN, fie pe listă cu Seidler, fie separat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.