Ciolacu anunță că va chema toate partidele pentru a decide când vor fi alegerile prezidențiale

Marcel Ciolacu
Foto: Marcel Ciolacu (Facebook)

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că îi invită pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili data alegerilor prezidențiale. Anunțul vine în contextul în care azi era ultima zi pentru adoptarea hotărârii de guvern care ar fi pus primul tur al prezidențialelor pe 15 septembrie.

De asemenea, PSD și PNL au discuții de mai multă vreme pe acest subiect și nu au reușit să se pună de acord.

„Mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice, nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Am înțeles cu toții că acest guvern nu este al coaliției sau al unui partid, ci al României”, a spus Ciolacu înaintea ședinței de Guvern.

„Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ţi respecţi angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi din punctul meu de vedere trebuie să înceteze”, a continuat el.

Ciolacu a mai spus că în calitate de premier are obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție.

„Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG pentru stabilirea datei alegerilor, convenită pe 15 septembrie.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a mai spus Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.