Se introduc restricții de circulație timp de 2 luni în București. Anunțul făcut de Metrorex

trafic
Foto: aled7 / pixabay.com

Metrorex a anunțat că vor fi impuse restricții de trafic rutier în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere timp de două luni, din 6 iulie până în 7 septembrie, din cauza lucrărilor pentru o viitoare stație de metrou.

Măsura restricționării traficului este impusă de planul de lucrări pentru viitoarea stație de metrou Piața Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, ce va face legătura cu Aeroportul Otopeni.

Lucrările se desfășoară în cadrul contractului „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1.1 – 1Mai -Tokyo”, a anunțat Metrorex într-un comunicat de presă.

Restricția de circulație se va institui în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere și constă în ocuparea celor trei benzi de circulație existente pe Bd. Mărăști, pe relația Piața Montreal – Piața Presei Libere.

Devierea traficului se efectuează conform legislației în vigoare și va fi semnalizată prin instalarea de panouri informative cu privire la restricție, în intersecțiile: Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu, Str. Aviator Popișteanu – Bd. Expoziției, Str. Parcului – Bd. Expoziției – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu și Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu. Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără transbordare la stația 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este finanțat din fonduri externe rambursabile și nerambursabile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.