Cum va fi vremea în luna iulie

FOTO: Alfred_Grupstra/Pixabay.com
FOTO: Alfred_Grupstra/Pixabay.com

Luna iulie va fi călduroasă, cu episoade de caniculă, anunță meteorologii. Conform ANM, după o primă săptămână cu precipitații abundente, în special în regiunile de vest și nord-vest, cantitățile de precipitații vor reveni la valorile normale.

Săptămâna 1-8 iulie. Cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Săptămâna 8-15 iulie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, iar cantităţile de precipitaţii vor apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 15-22 iulie. Vine cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 22-29 iulie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local, mai ales în zonele montane.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.