Cristian Pomohaci, erou pe Facebook. Preotul reuşeşte ce n-a putut Iohannis

În loc să scadă, pagina de Facebook a lui Cristian Pomohaci creşte într-un ritm de neînţeles

Scandalul în care este implicat preotul-cântăreț Cristian Pomohaci a avut un efect total neaşteptat asupra paginii de Facebook a acestuia.

Pe 22 iunie, cu o zi înainte de apariția pe Youtube a filmulețului în care preotul pare să îl determine pe un adolescent minor să întrețină relații sexuale cu el, pagina de Facebook a lui Cristian Pomohaci număra 162.337 fani.

În toate cele șase zile care au urmat scandalului, pagina de Facebook a interpretului a crescut. Ba chiar într-un ritm mai alert decât cel dinainte de scandal.

La ora publicării acestei știri, pagina de Facebook a lui Cristian Pomohaci numără 163.512 fani, cu aproape 1200 mai mulți decât înainte de scandal.

Pomohaci, aplaudat public. „Acest bun părinte are HAR”

Totuși, nu este singura ciudățenie apărută după izbucnirea scandalului. Chemat la o cercetare la sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, Pomohaci a fost întâmpinat de un grup de 300 de susținători, care au ținut să îl încurajeze prin aplauze publice. Preotul are mulți susținători și în mediul online, după cum rezultă din unele dintre comentariile apărute pe pagina sa de Facebook.

„Ce-o să plătiți voi pentru vorbele astea, au poate nu știți că un preot fie el și caterisit harul preoției rămâne căci este dat de sus”, a scris o femeie, care a primit zeci de aprecieri pentru comentariul său.

„Acest bun părinte are HAR, a ajutat pe foarte multă lume. Nu pot să cred nimic din această înscenare. Am încredere că se va afla adevărul, nimic nu rămâne ascuns! Doamne ajută!”, a comentat altcineva.

Evoluţia numărului de fani ai paginii lui Cristian Pomohaci. Foto: facebrands.ro

Iohannis, taxat dur pe Facebook după ”episodul” Antena 3

În mod normal, un astfel de eveniment cu tentă negativă duce la o scădere majoră a numărului de fani. I s-a întâmplat președintelui Klaus Iohannis, în februarie 2016, atunci când a luat apărarea Antenei 3. La acea dată, ANAF a notificat trustul Intact să evacueze sediul din Șoseaua București-Ploiești, după ce imobilul fusese confiscat.

În doar două zile și jumătate după aceste declarații, pagina de Facebook a președintelui a pierdut peste 31.000 de fani, după cum se poate observa în imaginea de mai jos.

klaus iohannis
Evoluția numărului de fani ai președintelui Klaus Iohannis. Sursa: Facebrands

În aceste șase zile, Cristian Pomohaci a reușit chiar să îl surclaseze la numărul de aprecieri pe unul dintre cei mai populari cântăreți din România, Smiley. Pagina ultimului a crescut cu doar șase fani, în timp ce Pomohaci a ”cucerit” încă 1175 de utilizatori.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.