Câți fani a pierdut Klaus Iohannis în ultimele zile din cauza declarațiilor despre Antene

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, se confruntă cu o adevărată revoltă în mediul online, după ce a luat apărarea posturilor de televiziune ale trustului Intact, care sunt obligate de ANAF să își mute sediul în alte clădiri. În doar câteva zile, șeful statului a pierdut peste 30.000 de admiratori.

Înainte de declarațiile despre Antene, pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis înregistra în continuare un trend ascendent: în fiecare zi, președintele câștiga în jur de 300 de fani noi.

Însă pe 17 februarie, ziua în care președintele Klaus Iohannis a criticat „abordarea heirupistă” a ANAF-ului, sugerând că emisia Antenelor este în pericol din „banale motive administrative”, șeful statului a pierdut peste 2.200 de fani.

A doua zi, pe 18 februarie, pagina sa de Facebook a înregistrat o scădere uriașă, de 26.400 de fani, potrivit Facebrands.

Astăzi, până la ora 9.00 dimineața, Klaus Iohannis a mai pierdut 2.700 de fani.

În doar două zile și jumătate, Klaus Iohannis a ajuns de la 1.732.555 de fani la 1.701.175, înregistrând o scădere de peste 31.300 de fani.

Mediul online a reacționat astfel după declarația președintelui despre situația de la posturile de televiziune Intact, aflate în proprietatea familiei lui Dan Voiculescu.

„Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF-ului mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă. Și, în fine, am constatat din discuții pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie și, cu siguranță, prin discuții așezate și calme, până la urmă se găsesc soluții convenabile”, a declarat Iohannis în fața presei.

La începutul acestei săptămâni, ANAF a notificat Antena 3 și Antena 1 să evacueze sediul din șoseaua București – Ploiești în termen de 5 zile lucrătoare. În 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarului ICA (Institutul de Cercetări Alimentare), iar instanța a decis confiscarea imobilului în care funcționează Antena 3.

klaus iohannis
Evoluția numărului de fani ai președintelui Klaus Iohannis. Sursa: Facebrands

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.