România, țara unde un preot acuzat de coruperea sexuală a unui minor e primit cu aplauze

cristian pomohaci
Foto: Facebook

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de coruperea sexuală a unui minor, a fost primit cu aplauze de către susţinătorii săi înainte să intre în sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, unde a avut loc o cercetare prealabilă a acestuia, relatează Digi24.

Aproximativ 300 de susţinători ai săi au sosit cu autocare sau maşini personale din diferite judeţe din Ardeal, considerând că preotul este nevinovat. Oamenii s-au adunat în curtea Catedralei în apropierea biroului arhiepiscopului de Alba Iulia, IPS Irineu, unde au spus rugăciuni cu glas tare şi au intonat cântece religioase.

Preotul Cristian Pomohaci este acuzat că a încercat să întrețină relații sexuale cu un adolescent de 17 ani. Într-o înregistrare apărută pe internet, preotul Pomohaci, care este şi un cunoscut interpret de muzică populară, i-ar cere unui minor de 17 ani să întrețină relații sexuale în schimbul unor sume de bani.

Persoana înregistrată îi spune tânărului că este „prea sensibil”, „un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte „ciocan”.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia s-a sesizat şi a deschis o anchetă internă pentru a verifica dacă acuzaţiile care i se aduc preotului Cristian Pomohaci sunt reale. Potrivit IPS Irineu, Cristian Pomohaci riscă caterisirea.

Preotul Cristian Pomohaci este paroh în localitatea Moşuni, din judeţul Mureş, și este și interpret de folclor şi cântece religioase.

El are peste 160.000 de fani pe Facebook și a apărut în numeroase emisiuni alături de alți cântăreți din România.

cristian pomohaci
Foto: Facebook
cristian pomohaci
Foto: Facebook
cristian pomohaci
Foto: Facebook
cristian pomohaci
Foto: Facebook

Preotul are mulți susținători și în mediul online, după cum rezultă din unele dintre comentariile apărute pe pagina sa de Facebook.

„Ce-o să plătiți voi pentru vorbele astea, au poate nu știți că un preot fie el și caterisit harul preoției rămâne căci este dat de sus”, a scris o femeie, care a primit zeci de aprecieri pentru comentariul său.

„Acest bun părinte are HAR, a ajutat pe foarte multă lume. Nu pot să cred nimic din această înscenare. Am încredere că se va afla adevărul, nimic nu rămâne ascuns! Doamne ajută!”, a comentat altcineva.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.