Casa care se construiește în 24 de ore și costă 11.000 de euro

Echipa unui start-up din California, formată din ingineri în construcții și specialiști în IT, a reușit să construiască o casă în doar 24 de ore și la un cost de aproximativ 11.000 de euro.

Construcția în timp record a fost realizată cu ajutorul unei imprimante. Specialiștii de la Apis Cor au reușit să facă în acest timp fundația, pereții, tavanele, podelele, au pus ușile și ferestrele și au realizat și finisajele. Suprafața locuibilă are 38 de metri pătrați, iar durata de viața a casei este estimată la 175 de ani.

Proiectul de construire s-a desfășurat sub un cort uriaș, care a proteja betonul folosit și a putut fi uscat mai ușor, în condițiile în care casa a fost ridicată în Stupino, Rusia, un loc în care sunt temperaturi scăzute în această perioadă.

Nu este prima casă construită cu ajutorul unei imprimante, însă până acum a fost vorba despre asamblarea unor panouri pre-imprimate. Această imprimantă a celor de la Apis Cor a realizat pe loc întreaga construcție, de la fundație până la acoperiș.

La sfârșitul anului trecut, o echipă de cercetători din cadrul Universității din Carolina de Sud anunța că, teoretic, ar putea construi, în viitorul apropiat, o casă de 232 de metri pătrați în doar 24 de ore.

În urmă cu doi ani, o echipă de specialiști chinezi anunța că poate să facă cu ajutorul unei imprimante o casă de 200 de metri pătrați cu doar 5.000 de dolari. Pentru a realiza structura și pereții, compania folosea un amestec din ciment și sticlă, la care adăuga un liant special care îi asigura rigiditate precum cea a betonului. Însă, ideea chinezilor a rămas în fază de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.