Metode de slăbit. Câte calorii arzi dacă stai picioare

FOTO: Jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: Jarmoluk/Pixabay.com

O echipă de cercetători a ajuns la concluzia că și statul în picioare poate fi trecut pe lista cu metode de slăbit. Concluziile studiului au fost publicate la sfârșitul lunii trecute în revista de specialitate European Journal of Preventive Cardiology. Echipa de cercetători a fost condusă de directorul Secției de Cardiologie Preventivă de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, Statele Unite, doctorul Francisco Lopez Jimenez.

Cercetătorii au analizat rezultatele a 46 de studii care la care au participat aproape 1.200 de persoane. Cei care au fost examinați făceau parte din categorii diferite și nu sufereau de obezitate. Greutatea lor medie era de 65 de kilograme și aveau în jur de 33 de ani. De asemenea, 60% dintre participanții la studii erau bărbați.

Câte calorii are o banană

Oamenii de știință au descoperit faptul că într-un minut de stat în picioare se ard 0,15 kilocalorii. Prin urmare, arată studiul, o persoană care cântărește 65 de kilograme, dacă stă în picioare, poate arde aproximativ 54 de kilocalorii suplimentare pe zi.

„Dacă stai în picioare nu doar arzi caloriile, ci şi activeazi masa musculară, fapt ce duce la diminuarea incidenței atacurilor cardiace, apoplexiei şi diabetului”, a explicat medicul López-Jiménez, potrivit căruia beneficiile statului în picioare sunt mai mari decât simpla scădere în greutate.

Câte calorii are o felie de pâine

Metode de slăbit. Masa musculară, factor determinant în arderea caloriilor

Beneficiile sunt și mai mari pentru cei care se ridică mai des de pe scaun și fac pași, se mișcă. Studiul a relevat de asemenea că numărul caloriilor arse se dublează în cazul bărbaţilor, comparativ cu cel al femeilor.

Acest lucru se datorează în primul rând masei musculare mai mari, un factor determinant în arderea caloriilor.

Câte calorii are un măr

Studiul a constatat beneficiile statului în picioare – şase ore – comparativ cu a sta aşezat, dar sunt necesare şi alte investigaţii pentru a demonstra dacă acest lucru are consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii.

Consecinţele încă nu au fost investigate, potrivit cercetătorului mexican, care a atras atenţia asupra riscului potenţial de varice sau insuficienţă venoasă, de ameţeli sau dureri articulare.

Câte calorii are o felie de pizza

Câte calorii are un ou fiert tare

Salata de boeuf calorii

FOTO: Jarmoluk/Pixabay.com