O elevă construiește Piramida Cărților la Brașov

Locuitorii și turiștii din orașul Brașov sunt invitați să contribuie, între 1 și 2 iunie, la Piramida Cărților, care se va construi în Piața Sfatului din oraș. Ulterior, cărțile vor fi donate.

Astfel, cei care au cărți pe care nu le mai citesc și vor să facă curat în bibliotecă, sunt invitați să le aducă la Brașov.

Piramida Cărților va avea o bază de 14 metri, o înălţime de 3 metri şi va fi construită din aproximativ 2.500 de volume.

La acțiunea de construire a Piramidei Cărților se alătură și Cinemateca Patria din Brașov. În acest sens, în perioada 18 mai – 14 iunie, intrarea la cinematograf nu se va face pe bază de bilet, ci pe bază de carte.

Demersul construirii Piramidei Cărților a plecat de la ideea unei eleve a Colegiului Naţional Dr. Ioan Meşotă, Alexandra Bănică, care alături de colegii săi a reuşit să transforme visul în realitate.

Moto-ul după care se ghidează aceştia este: „Fii baza piramidei noastre, donează şi tu o carte!”, iar proiectul vrea să sublinieze importanţa lecturii.

„Colectarea acestor cărţi se face din rândul elevilor şi al cadrelor didactice din instituţiile braşovene de învăţământ, precum şi de la toţi pasionaţii de lectură care îşi oferă suportul. La finalul celor două zile de expunere a piramidei, în Piaţa Sfatului, cărţile vor fi sortate şi donate  orfelinatelor, spitalelor, şi azilurilor de bătrâni. De asemenea, manualele donate de Colegiul Meşotă vor fi trimise în Republica Moldova”, a spus Alexandra Bănică, citată de bzb.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: