Proteste masive în toată țara pentru salvarea pădurilor

Zeci de proteste vor avea loc sâmbătă, în 26 de orașe din țară, unde mii de persoane au anunțat pe Facebook că se vor întâlni pentru a manifesta față de tăierile ilegale de păduri din România.

De asemenea, au fost lansate invitații similiare la protest și în marile capitale europene precum Londra, Madrid sau Paris.

După modelul “Uniți salvăm Roșia Montana”, internauții s-au organizat în comunitatea Uniți Salvăm, anunțând proteste la București, Alba-Iulia, Brașov sau Baia Mare.

“Din nou în Alba, aici ‘în curtea noastră’, unde ‘investițiile străine’ ilegale înfloresc ca ciupercile…otrăvitoare. Pentru că ne doare odată cu natura, cu oamenii și cu țara asta, sâmbătă, 9 mai, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.  Totodată, ca în multe alte cazuri de „investiții străine” suspectate de ilegalități, aceste companii promit locuri de muncă iî cadrul lor, în detrimentul altor mii de locuri de muncă locale”, se arată în mesajul Comunității Uniți Salvăm Alba-Iulia.

Potrivit organizatorilor, în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive.

Ei reclamă și gestul recent al preşedintelui țării prin care se cere întoarcerea în Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

Puteți vedea AICI lista orașelor și locul unde se vor organiza protestele de sâmbătă.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă sezoniere pentru români în străinătate
Afaceri de familie. 7 factori ce asigură succesul
O româncă agresată de un polițist și-a găsit dreptatea la CEDO. Ce despăgubire va primi

Invenție românească: cutia ce te apără de virușii de pe internet
Atlasul frumuseții, admirat de către Oprah Winfrey
Politicienii români au pus gând rău aplicației Uber. Șoferii riscă amenzi uriașe