Iohannis, hotărât să salveze Institutul Cantacuzino

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat miercuri, Institutul Cantacuzino, unde a discutat cu salariații și cu cei din conducerea instituției.

“Am vrut să văd cum arată Institutul, am vrut să văd cum funcționează și am vrut să încerc să înțeleg care sunt problemele Institutului. Este o situație complicată, care s-a creat în ani, nu vreau să intru acum în diferite detalii de natură funcțională sau managerială, dar pot să vă spun că, după părerea mea, Institutul Cantacuzino trebuie salvat și trebuie să funcționeze în continuare. Cum va funcționa, care vor fi metodele vom vedea, sunt hotărât să pun această problemă peste tot unde cred că s-ar putea găsi soluții, iar în viitorul destul de apropiat, după ce voi avea discuții cu cei care pot veni cu soluții, o să vă spun ce am găsit și cum am găsit”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis este de părere că simpla mutare a Institutului Cantacuzino de la un minister la altul nu poate să rezolve problema, soluția fiind o decizie politică.

În acest sens, președintele Iohannis a spus că a discutat pe marginea acestui subiect și cu premierul Victor Ponta.

Pe de altă parte, Iohannis a mai spus că în ceea ce privește soluțiile date de Guvern, “nici unul din materialele pe care le-am primit până acum nu a arătat care ar fi soluția și nu cred că există o soluție miraculoasă. Dacă ar exista soluții simple, s-ar fi găsit până acum. E complicat, de aceea este nevoie de toți actorii implicați și de o voință politică”.

Problemele la Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, au început în februarie 2010.

Atunci, Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie.

În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccin.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: