O companie IT își închide sediul din Cluj. Zeci de angajați vor fi disponibilizați

FOTO: Innovalabs/Pixabay.com
FOTO: Innovalabs/Pixabay.com

Telenav, o companie care se ocupă în principal de servicii bazate pe localizare, cu sediul în SUA, și-a notificat angajații pe 10 mai că urmează să închidă sediul din Cluj până la sfârșitul anului 2024, iar activitatea va fi mutată în celelate locații ale companiei, din SUA și China, potrivit economedia.ro.

„Telenav a luat această decizie dificilă din cauza mediului macroeconomic dificil”, au transmis reprezentanții companiei, care au mai adăugat și că le vor oferi celor 172 de angajați afectați „un pachet de sprijin cuprinzător”.

Compania a mai transmis că este „extrem de recunoscătoare pentru contribuțiile valoroase ale echipei din Cluj – în special în domeniile de dezvoltare ADAS, redare a hărților ATLAS, OpenTerra și dezvoltare și asistență pentru clienții OEM”.

Telenav este o companie de servicii bazate pe localizare care oferă servicii de navigație GPS, căutare locală, soluții de navigație pentru automobile, publicitate mobilă.

În România, Telenav Software e înregistrată din 2008. În 2021, compania avea afaceri de 74,2 milioane de lei, profit de 6,62 de milioane de lei și 237 de angajați.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.