Prognoză specială pentru București. Vor fi vijelii, ploi torențiale, grindină, descărcări electrice

nori negri furtună cod portocaliu
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă pentru intervalul 1 iulie ora 10:00 – 3 iulie ora 10:00.

În prima parte a intervalului (1 iulie ora 10:00 – 2 iulie ora 9:00) va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin,
iar vântul va sufla slab până la moderat.

În a doua parte a intervalului (2 iulie ora 09:00 – 3 iulie 10:00), canicula și disconfortul termic ridicat vor persista, iar din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil până spre seară, apoi înnorările se vor accentua, vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; minima termică va fi de 18…20 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.