Un român a fost eroul unui moment unic la Jocurile Europene de la Baku

Tânărul înotător român Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 de metri spate, după o cursă inedită, împotriva unui singur adversar.

Piteșteanul în vârstă de 18 ani a încheiat prima semifinală pe locul 3, la egalitate perfectă cu cehul Tomas Franta. Ambii sportivi au oprit cronometrul la 55,70 secunde.

Cum în a doua semifinală, cinci sportivi au reușit să obțină rezultate mai bune, Robert Glință și Tomas Franta au fost invitați să revină în bazin, pentru o întrecere în doi, care să stabilească numele ultimului participant în finala de opt.

Românul a câștigat spectaculos duelul, reușind un timp mai bun decât în semifinale: 55,31 de secunde. Cehul a încheiat cu timpul de 56,02 secunde, iar la final i-a strâns mâna românului.

Puteți vedea evoluția sportivului român AICI.

Robert Glință s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 100 de metri spate la Jocurile Europene de la Baku, parcurcând cele două lungimi de bazin în 55,91 de secunde. Dacă ar fi reuşit timpul de la „baraj”, ar fi cucerit bronzul, însă este dificil să obţii performanţe bune pe culoarele exterioare.

Robert Glință (Facebook)
Robert Glință (Facebook)

Cu toate că nu are șanse prea mari la medalii, tânărul sportiv din România a demonstrat deja că dispune de mult talent și ambiție.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: