Aur, argint și bronz pentru România la Jocurile Europene de la Baku!

Scrima românească a obținut trei medalii în prima zi de întreceri la Jocurile Europene (worldcombatgames.com)
Scrima românească a obținut trei medalii în prima zi de întreceri la Jocurile Europene (worldcombatgames.com)

Trei medalii, de valori diferite, obținute într-o singură zi de sportivii români la cea mai importantă competiție a verii: Jocurile Europene de la Baku.

Toate medaliile au fost aduse de o singură disciplină: scrima. Ana Maria Brânză a devenit prima campioană din istorie a României la Jocurile Europene în proba de spadă, fiind însoțită pe podium de Simona Gherman, care a cucerit bronzul.

Simona a fost învinsă în semifinale de rusoaica Yana Zvereva, scor 8-15. În finală, Ana Maria Brânză a câștigat cu 15-11 în fața rusoaicei, după ce avusese mari emoții în semifinale, când a eliminat-o greu pe Erika Kirpu (Estonia), cu 12-11.

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a obținut medalia de argint, pierzând în finală în fața ucraineanului Andriy Yagodka, care s-a impus cu 15-10. Același ucrainean îl eliminase, în sferturile de finală, și pe Alin Badea.

România conduce în topul pe medalii la scrimă după prima zi de concurs, iar delegația tricoloră este printre favorite și la competițiile pe echipe la spadă feminin și sabie masculin.

România a urcat pe locul 19 în ierarhia generală pe medalii, cu nouă medalii: 1 aur, 4 de argint, 4 de bronz. Liderul general în topul medaliilor este Rusia, care a câștigat deja 47 de titluri continentale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia