Steaua a câștigat, cu rezervele, singurul trofeu care îi lipsea – Cupa Ligii

Fanii Stelei nu s-au îngrămădit nici aseară pe Național Arena, cu toate că ”roș-albaștrii” au șanse să cucerească trei trofee în acest an (tvr.ro)
Fanii Stelei nu s-au îngrămădit nici aseară pe Național Arena, cu toate că ”roș-albaștrii” au șanse să cucerească trei trofee în acest an (tvr.ro)

Steaua a făcut primul pas către o triplă fără precedent, după victoria clară cu scorul de 3-0 în fața gruparea Pandurii Târgu Jiu, în finala Cupei Ligii.

Steaua București, cea mai titrată echipă de fotbal a României, nu se impusese niciodată în această competiție, una fără mare tradiție și, pentru mulți, lipsită de importanță.

”Roș-albaștrii”, care pot cuceri și titlul în Liga 1, dar și Cupa României, au rezolvat rapid soarta meciului cu timizii gorjeni. Breeveld a fost luat pe făraș de Ungurușan în careu când trecuseră doar 3 minute din meci, iar Iancu a exacutat clam lovitura de la 11 metri.

Steaua, cu o echipă din care au lipsit foarte mulți titulari, menajați pentru meciul vital din campionat cu FC Botoșani, și-a conservat avantajul până la pauză, în timp ce Pandurii, o echipă moale, fără idei, n-a reușit să ajungă nici măcar o dată la poarta lui Niță în prima repriză.

În partea secundă, Momcilovici a ratat cu poarta goală, cea mai mare ocazie a gorjenilor, care s-au prăbușit apoi, imediat, după golul reușit de Chipciu, în minutul 54. Țucudean a stabilit scorul final, unul firesc, un sfert de oră mai târziu.

Steaua a câștigat al 55-lea trofeu din istorie, dar primul în Cupa Ligii. În 31 mai, pe Național Arena, oamenii lui Costel Gâlcă pot câștiga și Cupa României, dacă o vor învinge pe bolnăvicioasa Universitatea Cluj.

În Liga 1, cu două etape înainte de final, Steaua speră la un pas greșit al surpinzătoarei ASA Târgu Mureș, prima nou-promovată care poate câștiga titlul în România. Ardelenii au un punct avans și joacă duminică, în paralel cu meciul Steaua – FC Botoșani, la Giurgiu, cu Astra. Va fi momentul decisiv al sezonului, o victorie a mureșenilor urmând să rezolve, aproape complet soarta titlului, scăpat din mână de ”roș-albaștrii” în retur.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: