Țara în care părinții se întorc la școală pentru a-și ajuta copiii la teme

singapore
Părinții din Singapore merg din nou la școală. Foto: Genius Young Minds

Într-o dimineață de duminică, mai mulți cursanți stau în bănci într-un centru din Singapore și încearcă să rezolve probleme de matematică de școală primară.

„La fermă există în total 5.421 de vaci și de capre. Dacă trei sferturi dintre vaci și 60% dintre capre sunt vândute, va rămâne un număr egal de vaci și de capre. Câte vaci și câte capre sunt acum la fermă?”, întreabă profesorul, iar elevii încep să lucreze.

Cursanții nu sunt însă copii, ci adulți, relatează BBC într-un amplu reportaj dedicat sistemului de învățământ din Singapore.

Problema cu vaci și capre se regăsește în programa pentru elevii singaporezi de 11 ani.

Pe măsură ce copiii sunt copleșiți de teme și de examene într-un sistem de învățământ solicitant și competitiv, multora dintre părinții singaporezi le este destul de greu să țină pasul cu informațiile noi și se trezesc în imposibilitatea de a-i ajuta pe cei mici.

Pentru a-și sprijini copiii în procesul de învățare, unii părinț aleg să se întoarcă ei înșiși pe băncile școlii și participă la cursuri organizate de școli sau de centre private. Potrivit cadrelor didactice, cursurile nu sunt pentru părinți care sunt slabi la matematică.

„Este vorba de a înțelege ce fac elevii la școală și de învăța cum să rezolve probleme complicate folosind cele mai recente metode”, a explicat Nur Hidayah Ismail, directoarea centrului de instrucție Genius Young Minds.

„Părinții erau rupți de programă”

„Ca fostă profesoară într-o școală de stat, părinții mă tot rugau să îi pregătesc. Am văzut că acest lucru era o urgență deoarece nu știau cum să își ajute copiii acasă. Când am demisionat m-am gândit să îi ajut deoarece părinții erau rupți de programă”, a completat ea.

Așa că Nur Hidayah Ismail și-a înființat propriul centru de pregătire. Pentru 4 workshop-uri, întinse fiecare pe parcursul unei zile, părinții plătesc aproximativ 500 de dolari. În preț este inclusă și participarea copiilor la 4 tabere de matematică.

La cursuri, adulții sunt împărțiți în funcție de cunoștințele fiecăruia. Unii trebuie să pornească de la zero deoarece în Singapore stilul de predare s-a schimbat radical de-a lungul anilor. Pe mica insulă cu o economie puternică și o populație de 5,5 milioane de locuitori, educația este considerată un element crucial pentru succesul în viață.

În cadrul ultimelor teste OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), Singapore s-a clasat pe locul întâi în lume în ceea ce privește nivelul de pregătire al elevilor în domenii precum matematica și științele.

În Singapore, excelența academică este un motiv de mândrie, dar și o sursă de anxietate. Din acest motiv, mulți părinți consideră că trebuie să investească în educație pentru a le oferi copiilor un start bun în viață, mai notează BBC.

Un studiu guvernamental a arătat că familiile cheltuiesc acum 827 de milioane de dolari pe an pe educație, adică aproape dublu decât în urmă cu un deceniu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții și industrie pentru români în străinătate
Top 5 reduceri senzaționale la televizoare de la eMag
Cele mai vechi localități de munte din România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.