Revoluția trafaleturilor într-un spital. Voluntarii care au dat o lecție clasei politice

FOTO: Scoala mamei Junior/Facebook
FOTO: Scoala mamei Junior/Facebook

După Revoluția 1989, Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai importante sectoare ale administrației de stat, a fost condus de 23 de oameni. În cei 25 de ani nu au fost măcar văruite toate spitalele, unele sunt pline de igrasie și fără aparatură, altele au fost închise.

Și, pentru că reacțiile Ministerului Sănătății nu apar în unele cazuri nici măcar după 25 de ani, un grup de voluntari a decis să se implice.

O echipă de timișoreni condusă de Ioana Vârtosu, fondatoarea Asociației Școala Mamei Junior, s-a apucat să renoveze pe cont propriu saloanele secției de pediatie de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Voluntarii s-au apucat de văruit, au schimbat ușile și geamurile, mobilierul, saltelele, până și așternuturi. Au schimbat și în bucătărie aragazul vechi și frigiderul ruginit. Unii au venit cu bani de acasă, apoi au auzit de gestul lor și administratorii unor firme care s-au implicat în această acțiune cu bani sau materiale.

Secția de pediatrie de la Spitalul Victor Babeș are 12 saloane cu 26 de paturi și o bucătărie, iar lucrările au început în toamna anului trecut.

1441280_783283391744744_2915807618847607535_n„O zi în care m-am simţit mândră, fericită, împlinită. O zi în care fiecare om, angajat al spitalului, medicii de gardă (mulţumim doamna dr. Cerbu – o femeie de milioane), mămicile internate cu copii ne-au ajutat mobilizîndu-se să elibereze secţia, au spălat paturile, saltelele, geamurile, au stat 10 ore cot la cot cu noi să putem termina.

Lazăr Petru Cătălin şi echipa sa au montat geamurile de pe hol, uşile de intrare şi ieşire şi uşile la toate saloanele într-un timp record şi cu multă pasiune. Azi a fost acel moment în care simţi că faci parte din ceva măreţ!”, a scris Ioana Vârtosu pe Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: