Propunerile unui polițist pentru reducerea numărului de accidente. Mii de români îl susțin

FOTO: NettoFigueiredo/Pixabay.com
FOTO: NettoFigueiredo/Pixabay.com

Un polițist din Bihor a inițiat o petiție online cu mai multe propuneri pentru modificarea Codului Rutier, prin care să se diminueze și să fie prevenite accidentele rutiere. Petiția sa a adunat peste 16.000 de semnături, iar inițiativa este susținută și de Academia lui Titi Aur.

Sebastian Drimbe spune că este de 15 ani polițist și în cariera sa a văzut foarte multe accidente rutiere cu victime.

„Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt şi copii. Deşi numărul victimelor de pe şosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere. Eu, unul, m-am săturat!

M-am săturat să văd cum mor oameni şi copii nevinovaţi pe şoselele ţării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinaţi să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depăşească pe linie continuă, să nu mai urce băuţi la volan şi să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri”, transmite poliţistul.

Iată care sunt propunerile sale de modificare din Codul Rutier:

– pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
– pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
– pentru depăşire neregulamentară (depăşirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
– pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă) – pentru neoprirea la culoarea roşie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
– pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă şi puncte de penalizare, cum este sancţionată în prezent).

„Ştiu că politicienilor li se va părea o iniţiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viaţa noastră şi a copiilor noştri! Vă doresc tuturor drumuri bune şi să ajungeţi în siguranţă acasă la cei dragi!”, a completat Sebastian Drimbe.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.