O școală a aruncat un container de cărți

FOTO: stiridecluj.ro
FOTO: stiridecluj.ro

O imagine care a circulat pe rețelele de socializare a stârnit valuri de comentarii. O mamă din Cluj a pozat la școala Anghel Saligny un container plin de cărți, pregătite pentru a fi trimise la gunoi.

„În timp ce treceam cu băiatul în drum spre un antrenament sportiv, am văzut acest container cu cărți în curtea școlii. Parintii trebuie să cumpere carți copiilor pt scoala… Școala aruncă la tomberon toate cărțile din biblioteca (care le sunt necesare pe parcursul anilor de școala). Mi-am permis să „fur” câte ceva…”, a scris clujeanca, potrivit jurnaliștilor de la stiridecluj.ro.

Aceasta a mai spus că starea cărților nu era proastă și că după ea au mai venit doi băieți de gimnaziu care și-au luat și ei câteva cărți.

Deși din imagini se observă clar că în container erau cărți bune, care puteau fi donate la alte școli, în răspunsul Colegiului Anghel Saligny se arată că acestea ar fi fost uzate sau containerul conținea doar manuale de specialitate. Ba chiar mai mult, școala ar fi fost interesată în aruncarea lor pentru a face loc unor cărți noi, mai spun jurnaliștii clujeni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.