Închisoare pentru modificarea kilometrajului la mașini

Un grup de deputați propun un proiect de lege prin care statul să se implice în stoparea vânzarea mașinilor care au istoric falsificat. Mai exact, cei care modifică situația reviziilor, reparațiilor și reduc numărul de kilometri afișat în bord.

„Aceşti supranumiţi samsari care cumpără maşini şi le vând ca şi o industrie până acum, nu au niciun fel de oprelişti în a măslui datele tehnice ale maşinilor.

Se întâmplă că un cumpărător de bună credinţă cumpără un autovehicul care are în bord o sută de mii de kilometri şi el de falpt are cinci sute de mii de kilometri”, spune Alexandru Nazare, deputat PNL, iniţiator al legii, pentru Digi24.

Inițiatorii legii spun că dincolo de paguba pe care o produc clienților, cei care modifică istoricul mașinii și vând hârburi pun în pericol și siguranța circulației. Pedeapsa propusă în lege este între doi și cinci ani de închisoare.

„Se circulă pe stradă cu acele maşini, punând viaţa altor oameni în pericol fără ca noul conducător auto să ştie acest lucru”, spune și deputatul PNL Andreea Paul, deputat PNL, un alt iniţiator al legii.

Proiectul urmează să intre în dezbatere mai întâi în plenul Senatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.