Cum arată coperta de mâine a revistei „Charlie Hebdo”. Profetul, din nou pe prima pagină

charlie hebdo
Coperta publicației "Charlie Hebdo" după atentat. Foto: Charlie Hebdo via liberation.fr

Ediția din această săptămână a publicației de satiră „Charlie Hebdo” îl prezintă pe copertă pe profetul Muhammad ținând în mână o pancartă cu mesajul „Je suis Charlie” („Eu sunt Charlie”), relatează BBC.

„Totul este iertat”, scrie deasupra desenului care înfățișează un Profet trist, cu o lacrimă ce îi curge pe obraz.

Coperta de mâine a revistei a fost deja publicată de mai multe media franceze. Revista „Charlie Hebdo ”va avea mâine un tiraj uriaș, de 3 milioane de exemplare. De regulă, revista vindea 60.000 de exemplare pe săptămână.

„Nu vom ceda. Spiritul lui „Eu sunt Charlie” înseamnă dreptul la blasfemie”, a declarat Richard Malka, avocatul săptămânalului de satiră, pentru postul de radio France Info.

În ultimele zile, supraviețuitorii masacrului au lucrat la revistă din birourile cotidianului francez „Liberation”.

Ediția de mâine va conține numai creații ale echipei de la „Charlie Hebdo”, a declarat directorul financiar, Eric Portheault, pentru AFP. Contribuțiile altor caricaturiști au fost refuzate.

Săptămâna trecută, doi islamiști înarmați au intrat în redacția revistei și au omorât 12 persoane. Cinci dintre caricaturiștii publicației, inclusiv redactorul-șef, au fost uciși în atac. Duminică, aproximativ 1,5 milioane de oameni au ieșit în stradă la Paris și au străbătut bulevardele orașului în semn de solidaritate cu victimele.

După 7 ianuarie, sloganul „Eu sunt Charlie”, prin care oamenii și-au arătat susținerea lor pentru libertatea de exprimare și pentru libertatea presei, a fost extrem de folosit în media și pe rețelele de socializare.

charlie hebdo
Coperta de mâine a publicației „Charlie Hebdo”. Foto: Charlie Hebdo via liberation.fr

Recomandările editorilor GreatNews:

Radu Banciu va fi dat în judecată de musulmani pentru că a jignit islamul
Exclusiv! Imagini de la atacul final împotriva fraţilor Kouachi
Musulmanul-erou care a salvat 6 ostatici în atentatul din Paris

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.