Musulmanul-erou care a salvat 6 ostatici în atentatul din Paris

Lassana Bathily
Lassana Bathily a ascuns mai mulți ostatici într-o cameră frigorifică. Foto: Captură YouTube

Un angajat musulman al magazinului evreiesc din Paris unde un terorist islamist a luat 19 oameni ostatici săptămâna trecută a fost sunat personal de președintele Franței care i-a mulțumit pentru că a salvat mai mulți clienți din magazin, ascunzându-i într-o cameră frigorifică.

Tânărul musulman a fost numit „erou” în ziarele franceze și pe rețelele de socializare datorită acțiunilor sale din timpul luării de ostatici de vineri din magazinul kosher din Vincennes, o zonă aflată la periferia estică a Parisului, relatează CNN.

Lassana Bathily a ghidat un grup de ostatici la subsol și i-a ascuns într-o cameră frigorifică, în timp ce teroristul înarmat Amedy Coulibaly se pregătea să tragă în ostatici, a relatat televiziunea franceză BFMTV.

Bathily, un musulman practicant, a intrat în camera frigorifică alături de câțiva oameni, apoi a oprit congelatorul și le-a spus tuturor să fie calmi. Ostaticii au refuzat să folosească liftul pentru marfă pentru a ieși din magazin, așa cum le-a propus tânărul. „Eu am să ies”, le-a spus el apoi.

„Când ostaticii au ieșit m-au felicitat”

„Am luat liftul și m-am dus sus. Coulibaly ne-a spus tuturor să mergem sus, altfel îi va ucide pe toți cei care erau jos”, a povestit tânărul în vârstă de 24 de ani originar din statul african Mali. Bathily a folosit liftul pentru marfă și a fugit afară. Aici, el a fost preluat de poliție și a ajutat forțele de ordine descriindu-le locul exact în care se afla camera frigorifică.

„Când ostaticii au ieșit m-au felicitat”, a mai povestit el. Potrivit i24news.tv, Bathily a ascuns în camera frigorifică 6 persoane. Printre acestea se afla o femeie care avea un bebeluș.

Coulibaly a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția. Autoritățile franceze au spus că teroristul a omorât 4 ostatici evrei.

Tânărul din Mali a fost lăudat pe rețeaua de socializare Facebook. „Nu am cuvinte pentru a exprima cât de mândră sunt de tine. Ți-ai pus viața în pericol pentru a-i salva pe alții. Dumnezeu a văzut tot ce ai făcut. Ești binecuvântat în ochii umanității”, a scris Gwadelle Edom.

Publicația franceză „L’Express” a titrat „Lassana Bathily, musulmanul din Mali, eroul luării de ostatici din Vincennes”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Radu Banciu va fi dat în judecată de musulmani pentru că a jignit islamul
Austriecii vor să fabrice în România o substanță considerată cancerigenă
Insulă artificială de 250 de milioane de euro în Portul Constanța

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.