Radu Banciu va fi dat în judecată de musulmani pentru că a jignit islamul

radu banciu
Foto: Captură YouTube

Invitat la o emisiune a postului de televiziune România TV, Abu al Ola Nagi al Ghithy, președintele Centrului Cultural Islamic “Islamul Azi”, a anunțat că intenționează să dea în judecată un prezentator TV care a adus jigniri religiei musulmane.

“Joi seară, un prezentator de la o emisiune – nu vreau să spun cine este pentru că nu vreau să-l fac cunoscut – a denigrat și a jignit islamul. Coranul este de c****. Așa a zis. Noi, musulmanii din România, am decis să-l dăm în judecată. Le cerem lui Klaus Iohannis și lui Victor Ponta să ia măsuri. Prezentatorul respectiv a zis că islamul este o cretinitate de religie care i-a îndobitocit pe oameni. Cum să spună „Coranul este de r****?””, a declarat Abu al Ola Nagi al Ghithy la România TV, potrivit nasul.tv.

Abu al Ola Nagi al Ghithy nu a spus despre ce prezentator TV este vorba, însă în urma atentatului din redacția săptămânalului francez „Charlie Hebdo”, prezentatorul B1TV Radu Banciu a vorbit foarte dur despre islam și despre musulmani.

Radu Banciu: “Această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni”

“Acești demenți pe care îi vedem ucigând peste tot în lume ucid în numele islamului. Această religie, indiferent cum le-a fost predată oamenilor, în școli, acasă, pe genunchii bunicii, la kebabării sau pur și simplu într-un loc neutru, este la originea evoluției tuturor acestor oameni pentru că religia lor, masacrată sau nu, prezentată rectiliniu sau nu, prezentată ca o poveste frumoasă sau nu, a fost obsesiv predată acestor oameni”, a spus Banciu în timpul emisiunii.

„Ei cu toții știu că religia este deasupra capului lor precum sabia lui Damocles. Asta e marea problemă a islamului. Indiferent cum încearcă el astăzi să se protejeze practic de islamism, la origini această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni. Pentru că ei își trag seva cu toții din acest r**** care este islamul”, a continuat el.

Prezentatorul a adăugat că această religie „îi obsedează în viață” pe musulmani: „Tot comportamentul acestor oameni provine din islam. Ei nu se pot comporta ca niște europeni pentru că nu au această religie…, pentru că au altă religie. Indiferent dacă sunt doctori eminenți, scriitori de Premiul Nobel sau că sunt ingineri sau că se ocupă cu descoperirea cometelor sau sunt simpli teroriști, ei cu toții își trag seva din această îndobitocire a religiei pe care o au pentru că ea nu poate să fie decât manipulată de oameni de-a lungul timpului”.

“Coranul… acest r**** de carte… nu reușește să oprească gloanțele”, a mai spus Banciu în timpul emisiunii sale, făcând referire la o copertă a revistei „Charlie Hebdo”.

Declarațiile lui Radu Banciu despre islam (de la minutul 10):

„Profetul nu a ripostat cu violență niciodată”

Fundația Centrul Cultural Islamic „Islamul Azi” a fost fondată în anul 1998, la Timișoara, de un grup de tineri studenți musulmani, se arată pe site-ul fundației: „Aceasta este o organizație nonguvernamentală, fondată cu scopul de ajutorare a comunității musulmane din România pentru ca aceasta să fie o parte integrantă, activă și pozitivă a societății românești, cu o identitate islamică bine definită, să își păstreze credințele, tradițiile și obiceiurile sale. Noi credem în valorile universale ale Islamului: pacea, toleranța, iubirea aproapelui, ajutoarea și colaborarea cu cei din jurul nostru”.

Într-un comunicat de presă, Centrul Cultural Islamic a denunțat atacul violent din Franța asupra caricaturiștilor săptămânalului Charlie Hebdo: “Aceasta are o acțiune condamnabilă, ce nu are legătură cu învățăturile Islamului și trebuie condamnată în cei mai duri termeni de către toate organizațiile, fundațiile și societatea civilă din lume. Profetul Muhammed a fost jignit de către locuitorii din Mekka în nenumărate rânduri, dar niciodată nu a ripostat cu violență, ci cu vorbe bune, calm și răbdare. Acesta este modelul nostru, nu actele de violență, iar noi suntem datori să ne delimităm de astfel de acțiuni. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndoliate, colegilor lor din presă și poporului francez pentru această tragedie”.

Abu Al-Ola Nagi Al-Ghithy
Abu Al-Ola Nagi Al-Ghithy, președintele Centrului Cultural „Islamul Azi”. Foto: Pagina de Facebook Abu Al-Ola Nagi Al-Ghithy

Recomandările editorilor GreatNews:

Ministrul Finanțelor cere RCA mai ieftin pentru tineri
Primarul care aduce barza: Dăm bani pentru femeile care rămân gravide!
Risc crescut de amendă pentru șoferii fără rovinietă. Camerele video au împânzit drumurile