Câți români ar vota un candidat independent ca președinte

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Peste jumătate dintre români ar vota un președinte care să nu aparțină din niciun partid politic, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Același sondaj mai relevă faptul că 38,7% dintre români cred că acesta ar trebui să fie reprezentantul unui partid politic.

Mai exact, 54,4% dintre români sunt de părere că viitorul președinte al României ar trebui să fie un lider politic independent de partidele politice.

Cred că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie un lider politic independent de partidele politice 54% dintre tinerii de 18-29 de ani 58% dintre cei cu vârsta de 30-44 ani ani, 59% dintre cei cu vârsta de 45-59 de ani şi 49% dintre cei de peste 60 de ani.

Cred că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie reprezentantul unui partid politic 38% dintre tinerii de 18-29 de ani 34% dintre cei cu vârsta de 30-44 ani ani, 35% dintre cei cu vârsta de 45-59 de ani şi 46% dintre cei de peste 60 de ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.