VIDEO: Momentul în care avionul din Iran e lovit de o rachetă

avion doborât iran
Foto: New York Times

New York Times a publicat un film care arată momentul în care avionul Ukraine International Airlines a fost lovit de o rachetă a Iranului.

În filmul care a fost verificat de New York Times se vede cum un punct luminos care se mișcă foarte repede (racheta iraniană) lovește un obiect în aer. Impactul e urmat de o mică explozie.

În acel moment, avionul se afla deasupra orașului Parand, aflat în apropiere de aeroport.

În videoclip se vede că avionul nu a explodat la impact. New York Times a analizat filmul și a ajuns la concluzia că avionul a continuat să zboare timp de câteva minute și s-a întors spre aeroport.

Avionul a zburat în flăcări spre aeroport, dar nu a mai ajuns la el. S-a prăbușit și a explodat.

În videoclip trec aproximativ 10 minute între lumina provocată de impactul cu racheta și sunetul exploziei (care atunci a ajuns la camera ce a înregistrat totul).

Întârzierea această demonstrează că avionul se afla o altitudine de puțin peste 3.200 de metri la momentul impactului. Înălțimea la care se afla avionul e confirmată de FlightRadar24.

SUA cred că avionul din Iran a fost doborât de o rachetă

Trudeau, premierul Canadei: „A fost doborât de o rachetă”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.