Un român a înotat 24 de ore non stop pentru a salva viața unui copil

FOTO: Captură Digi 24
FOTO: Captură Digi 24

Gălățeanul Gabriel Drăghici a dat o lecție de viață, după ce a înotat 24 de ore, aproape fără pauză. Gândul său a fost de a strânge bani pentru o fetiță de nici un an, grav bolnavă.

A reușit să strângă 16.000 de lei pentru tratamentul copilului, potrivit Digi 24. „Nu mă așteptam să fie așa dificil. Am înotat acum doi ani 12 ore, dar nu am crezut că o să fie așa dificilă trecerea de la 12 ore la 24 de ore. (…)

Apa foarte rece, oboseală foarte multă, durere la omoplat. M-au monitorizat tot timpul să vadă dacă temperatura corpului este ok și cică nu a fost ok și de asta mi-a scăzut foarte mult temperatura și a trebuit să intru înăuntru (n.r. să înoate în piscina interioară)”, a declarat Gabriel Drăghici, pentru Digi 24.

Evelina, fetița pentru ca s-a luptat gălățeanul, suferă de fibroză chistică, care dacă nu se tratează până la vârsta de 30 de ani, toate organele își piardă funcțiile.

„Momentan, costurile bolii sunt pentru simptome. Nu pentru tratarea ei. Noi trebuie să îi administrăm zilnic electroliţi, vitaminele liposolubile pe care ea nu le poate absorbi în mod normal din cauza canalului înfundat al pancreasului”, a explicat Raluca Dicu, mama Evelinei, pentru Digi 24.

Dacă v-au plăcut fotografiile, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.