Smartphone-ul care se spală cu apă și săpun

Kyocera Digno Rafre
Kyocera Digno Rafre

Mai multe studii au ajuns la concluzia că telefonul mobil are chiar și de 30 ori mai mulți microbi decât scaunul sau capacul de toaletă. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea din Barcelona au numărat peste 600 de bacterii.

Problema constă în faptul că suntem în permanență în contact cu aceste gadgeturi și le ținem în apropierea feței, aproape de nas și de gură. Cercetătorii recomandă să le ștergem des cu șervețele umede antibcateriene pentru a îndepărta microbii.

Însă japonezii de la Kyocera vor scoate pe piață de săptămâna viitoare un telefon care se spală cu apă și săpun. Digno Rafre va costa circa 436 de euro și este foarte rezistent la apă, astfel încât poate fi spălat fără nicio problemă. De asemenea, mai spun prodcătorii japonezi, touchscreen-ul telefonului poate fi utilizat chiar dacă este ud și ar fi util mai ales celor care gătesc, de exemplu, și au apă pe degete.

Telefoanele Kyocera sunt necunoscute pentru zona europeană pentru că japonezii s-au concetrat pe zona Orientului Îndepărtat și Statele Unite. Primul telefon a fost lansat oficial pe piața europeană la începutul acestui an.

E vorba despre telefonul Torque, un model rezistent la șocuri sau apă. Smartphone-ul are o carcasă solidă și face ca telefonul să reziste la temperaturi de -12 grade Celsius și +5- de grade Celsius.

De asemenea, modelul este dotat și cu Smart Sonic Receiver, un transductor care propagă prin vibrații sunetul prin cartilagiile urechii și vă ajută să folosiți telefonul și în zone foarte zgomotoase.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cele mai bune orașe pentru studenți în 2016
Cele mai mari gafe de 1 Decembrie. Liviu Dragnea și Andreea Bălan, repetenții din 2015
3 milioane de români vor să se întoarcă în țară
Locuri de muncă în Germania: Cazare inclusă și alocație pentru copil

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.