Cele mai bune orașe pentru studenți în 2016

Universitatea Sorbona, mândria educației superioare pariziene (Wikimedia Commons)
Universitatea Sorbona, mândria educației superioare pariziene (Wikimedia Commons)

Care este cel mai bun oraș pentru cei care vor să învețe? Compania specializată în adunarea de date despre studiile superioare QS a întocmit un clasament, pe care vi-l prezentăm și noi în acest articol.

Ierarhia ține cont de factori precum, costul vieții, dorința studenților de a studia acolo, standardele academice și posibilitatea de a găsi rapid un loc de muncă, scrie The Guardian.

TOP 10 cele mai bune orașe pentru studenți în 2016

10. Seul. Capitala sud-coreeană nu pare să fie tocmai locul cel mai potrivit pentru studii, însă aici se găsesc numeroase locuri de muncă bine plătite pentru absolvenți. Mâncarea este ieftină și are proprietăți curative când vine vorba de mahmureală.

9. Berlin. Capitala Germaniei este un oraș cool, având o calitate excelentă a standardului de viață. Este o destinație excelentă pentru cei care vor să studieze protecția mediului. Aproape jumătate din suprafața Berlinului este acoperită de parcuri, păduri, râuri și zone de recreere.

8. Hong Kong. Cu toate că este un oraș cu chirii foarte scumpe, Hong Kong este un oraș care pune la bătaie multe locuri de muncă, dar și cafenele și baruri până la ore târzii din noapte.

7. Montreal. Toate orașele canadiene au o calitate bună a vieții, însă Montreal are deja o tradiție studențească importantă, atrăgând mii de străini care vor să învețe în fiecare an.

6. Singapore. Micuțul stat asiatic a primit note foarte bune la toate capitolele în acest top. Este un oraș cu destule universități, care ar putea deveni tot mai important pe plan mondial.

5. Londra. Cu toate că are numeroși studenți, calitatea vieții e bună și multe universități de elită, chiriile scumpe au făcut ca orașul de pe Tamisa să prindă doar un loc de mijlocul clasamentului, coborând de pe poziția a treia, pe care a ocupat-o anul trecut.

4. Sydney. Cel mai mare oraș din Australia nu are facultăți atât de prestigioase precum celelalte orașe din top, însă numeroși studenți din toată lumea vin aici în fiecare an pentru a se bucura de vremea frumoasă și de viața relaxată.

3. Tokyo. Orașul japonez este foarte căutat de studenți, iar calitatea vieții este excelentă. E un loc bun și pentru cei care vor să rămână în Japonia, să muncească. Chiar și așa, sunt puțini cei care rezistă ritmului nipon.

2. Melbourne. Locul perfect pentru a obține o diplomă. Cu toate că a primit note maxime la diversitatea studenților și calitatea vieții, nu se află pe primul loc din cauza universităților mai slab cotate.

1. Paris. Topul a fost realizat înaintea atacurilor teroriste din noiembrie, însă cele 18 universități de talie internațională ale capitalei Franței și toate celelalte avantaje ale ”Orașului luminilor” fac din Paris, pentru al treilea an la rând, cel mai un oraș pentru studenți din lume.

Recomandările editorilor GreatNews: