Simona Halep a scăpat de Șarapova și Bouchard. O confruntare cu Serena în semifinale este foarte probabilă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat azi-noapte în sferturile de finală ale puternicului turneu de la Indian Wells, unde o va întâlni pe Carla Suarez Navarro (Spania).

Simona Halep (23 de ani și locul 3 mondial) a învins-o, după o evoluție exactă și eficientă, pe Karolina Pliskova, din Cehia. Scor final: 6-4, 6-4 pentru sportiva din România, care obține a doua victorie în ultimele trei săptămâni în fața cehoiaicei, a 14-a favorită la Indian Wells.

Simona o învinsese pe Karolina în meciul decisiv pentru trofeul de la Dubai.

Următoarea adversară a româncei pe cimentul californian va fi Carla Suarez Navarro, din Spania. Cap de serie 12, iberica a învins-o aseară pe britanica Heather Watson, după trei seturi de mare luptă.

Partida este programată să înceapă în jurul orei 22.00 în România.

Va fi a noua confruntare între cele două jucătoare, scorul general fiind egal, 4-4. Carla Suarez Navarro a provocat ultima eliminare a Simonei Halep în primul tur la un turneu de Grand Slam, la Roland Garros, în 2013.

Dacă va reuși să o învingă pe jucătoarea din Spania, Simona Halep va atinge, pentru al doilea an la rând, faza semifinalelor la Indian Wells.

Dacă în sezonul trecut, drumul româncei a fost oprit de poloneza Agnieszka Radwanska, în 2015, românca se poate duela în penultimul act al competiției cu americanca Serena Williams, liderul mondial.

Serena n-a mai pierdut de 15 ani la Indian Wells, însă a lipsit de la ultimele 14 ediții. Aseară, cea mai valoroasă jucătoare a lumii a învins-o pe compatrioata sa, Sloane Stephens, după un meci încrâncenat, de trei seturi.

În sferturi, Serena va întâlni o jucătoare în mare formă – elvețianca Timea Bacsinszky, care a câștigat ultimele 13 meciuri jucate în circuitul WTA, cucerind și două trofee: la Acapulco și la Monterrey, ambele în Mexic.

Surpize uriașe în jumătatea inferioară a tabloului principal. Rusoaica Maria Șarapova a fost trimisă acasă de deținătoarea titlului, suprinzătoarea Flavia Pennetta (Italia). Și senzația canadiană Eugenie Bouchard a fost învinsă. A șasea favorită a cedat în fața ucraincencei venite din calificări, Lesia Țurenko, tot după un duel decis în trei seturi.

Pennetta va juca în sferturi cu nemțoaica Sabine Lisicki, în timp ce Țurenko va încrucișa racheta cu sârboiaca Jelena Jankovici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Primele imagini cu cea mai nouă insulă din lume
Premieră în București. Călătorii gratuite cu autobuzul electric
Cum suntem manipulați pe rețelele de socializare cu fotografii perfecte